Grabar-Kitarović: Važna saradnja sa Srbijom

Izvor: B92, 16.Feb.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Važna saradnja sa Srbijom

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla da smatra važnom saradnju sa Srbijom pri čemu je posebno važno, kako je navela, rasvetliti sudbinu nestalih.

Ona je to izjavila na konferenciji za medije povodom četvrte godišnjice od polaganja zakletve kao predsednice, prenosi regionalna tv N1.

Kitarović je dodala i da je kao i do sada odlučna da podrži Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare sva svoja prava koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ona je, takođe, navela da važnim smatra i rešavanje problema sa Slovenijom.

Kitarović je izjavila da je spoljna politika koju je promovisala od početka snažno usredsređena na što bolje pozicioniranje Hrvatske u EU i NATO.

Posebno je istakla inicijativu tri mora, za koju je rekla da je više nego uspešna.

"Imala sam jedan cilj - da se glas Hrvatske čuje, prepoznaje i uvažava", rekla je ona.

"Dobro je biti članica NATO saveza, ali za svoju sigurnost smo odgovorni mi sami. Izdvajanja za odbranu nisu trošak. Hrvatska se ne brani samo na svojim granicama, već se Hrvatska brani i na drugom kraju. Naša je dužnost da Hrvatsku zaštitimo", poručila je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Važna nam je saradnja sa Srbijom"

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla da smatra važnom saradnju sa Srbijom pri čemu je posebno važno, kako je navela, rasvetliti sudbinu nestalih...Ona je to izjavila na konferenciji za medije povodom četvrte godišnjice od polaganja zakletve kao predsednice, prenosi regionalna tv...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.