Govor Trampa ne znači povlačenje iz sporazuma s Iranom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor Trampa ne znači povlačenje iz sporazuma s Iranom

Američkom predsedniku Donaldu Trampu ne sviđa se nuklearni sporazum sa Iranom, ali njegov govor u UN nije značio da će SAD napustiti taj pakt, izjavila je danas ambasadorka SAD u UN Niki Hejli.

"To nije jasan signal da on planira da se povuče. Ono što jeste jasan signal je da on nije srećan zbog tog sporazuma", rekla je Hejli u intervjuu za Si-Bi-Es njuz, prenosi Rojters.

Tramp je utorak u svom prvom obraćanju sa govornice UN nazvao Iran "otpadničkom državom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i "korumpiranom diktaturom", čiji je glavni izvozni proizvod nasilje.

"Iskreno, nuklearni sporazum sa Iranom je sramotan za SAD. Verujete mi. Vreme je da nam se ceo svet pridruži u traženju od iranske vlade da okonča svoje težnje ka ubijanju i uništenju", rekao je Tramp.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.