Gotovo je s RTS pretplatom!

Izvor: 24sata, 16.Avg.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovo je s RTS pretplatom!

Julski račun za struju koji ovih dana stiže na kućne adrese korisnika poslednji je koji će sadržati i TV pretplatu. Od 2016. imaćemo novi račun i taksu za RTS, piše Blic.

Pretplata će biti izbrisana sa računa za struju

Naplata TV pretplate rapidno opada već duže vreme, pa se postavlja pitanje da li će građani izvršiti ovu obavezu savesno i ovog poslednjeg meseca. Zakon o javnim medijskim servisima koji je stupio na snagu ne predviđa više plaćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << pretplate. Ovu pretplatu zameniće taksa koja će početi da se plaća tek od 2016. godine.

Brojke

Od 2.550.000 domaćinstava pretplatu je plaćalo njih 637.000. RTS je podneo samo 8.400 tužbi.

U EPS-u su potvrdili za „Blic“ da u avgustu prestaje obaveza plaćanja RTV pretplate za domaćinstva i da poslednja RTV pretplata, uz račun za električnu energiju, stiže za jul.

- To znači da građani na računu za električnu energiju za avgust, koji stiže u septembru, neće imati zaduženje za RTV pretplatu. Na računima koji dospevaju ovih dana građanima je iskazano zaduženje za RTV pretplatu, budući da su to računi za jul 2014. godine - objašnjavaju u EPS-u.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.