Gotovo 300 Palestinaca povredjeno u sukobima s izraelskom vojskom

Izvor: Beta, 30.Jul.2021, 21:43

Gotovo 300 Palestinaca povredjeno u sukobima s izraelskom vojskom

Gotovo 300 Palestinaca povredjeno je danas na Zapadnoj obali u sukobima s izraelskim vojnicima posle sahrane Palestinca ubijenog na toj okupiranoj teritoriji dan ranije i tokom protesta protiv naseljavanja Jevreja, saopštio je palestinski Crveni polumesec.Najviše ih je povredjeno u gradu Beita kraj Nablusa gde u proteklim mesecima često izbijaju sukobi jer se stanovnici protive osnivanju divljeg jevrejskog naselja u blizini. Pedesetak Palestinaca je pogodjeno gumenim mecima i još sedam bojevom municijom,a mnogi su udahnuli suzavac, preneo je Frans pres. Izraelska vojska je saopštila da je oko 150 Palestinaca bacalo kamenice i palilo automobilske gume, a da su vojnici upotrebili sredstva za rasturanje nereda i pucali. U sličnim sukobima prošle nedelje ranjeno je 320 ljudi. Jedan 17-godišnjak je narednog dana podlegao ranama zadobijenim od metaka. Još jedan Palestinac je ubijen u utorak uveče izraelskom vatrom na ulazu u grad. U Beit Omaru na jugu su danas takodje izbili sukobi tokom sahrane 20-godišnjeg Palestinca ubijenog u sličnim sukobima za vreme pogreba jednog palestinskog dečaka, koga su takodje ubili izraelski vojnici. Izraelska vojska je okupirala Zapadnu obalu u ratu 1967. godine i sva jevrejska naselja na toj teritoriji se smatraju nelegalnim po medjunarodnom pravu. U njima živi više od 470.000 jevrejskih naseljenika.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sukobi se nastavljaju; povređeno oko 270 ljudi; Palestinci kamenjem krenuli na vojsku

Izvor: B92, 30.Jul.2021

Oko 270 Palestinaca ranjeno je u petak na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobu s izraelskim vojnicima ...Do sukoba je došlo tokom protesta protiv izraelske kolonizacije i na sahrani mladog Palestinca ubijenog dan ranije, saopštio je palestinski Crveni polumesec...Većina je zadobila povrede u Beiti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.