Gosti sa svih strana

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gosti sa svih strana

Naši ljudi širom Švajcarske su slavili Svetu Petku. Neki su za ovu priliku uzeli odmor i slavili u rodnom kraju, a većina je to učinila u Švajcarskoj. Među njima su slavili i porodice Paunović iz Vintertura, Liti iz Berna, Popeskov iz Altštetena, Zdravković iz Ucvila.

- Slavimo već 20 godina u Švajcarskoj. Spremili smo sve kako priliči i imamo oko 60 gostiju. Pripremili smo jagnje i prase, to su muškarci radili, a mi žene smo spremale kolače i četiri torte. Slavski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kolač je umesila i pekla ćerka Selena. Jutros je bila u crkvi u Švamedingenu kod oca Miroslava. Ona i sin Denis su sekli kolač. Slavimo i mladu Sv. Petku 8. avgusta, ali tada smo skoro svake godine na odmoru u Vlaškoj kod Ćuprije i to slavimo tamo - kaže domaćica Sibinka Paunović.

Gosti su, kako je ko završavao posao dolazili na slavu.

- Imamo goste sa svih strana, iz sela u okolini Ćuprije, iz Tuzle u Bosni, imamo i druge nacije i svi su nam dobrodošli. Danas su tu familije Bugarinović, Sofijanović i Stojanović iz Isakova, Rošković i Morarević iz Bigrenice, Petrović iz Bobova, Novaković iz Vlaške, Paunović iz Batinca, Minić iz Ćuprije, Aleksić iz Paraćina, Mutapčić iz Tuzle - nabraja Sibinka.

Porodica Popeskov najčešće Svetu Petku obeležava u Altštetenu.

- Slavu slavimo po tri dana, uglavnom ovde u Švajcarskoj. Ako se nekom prilikom nađemo u Srbiji u ovo vreme, onda je normalno slavimo tamo sa porodicom i prijateljima - kaže Jelena Popeskov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.