Gorska služba spasavanja pronašla nestalu monahinju

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorska služba spasavanja pronašla nestalu monahinju

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije jutros su posle brze intervencije pronašli nestalu monahinju iz manastira Pustinja kod Valjeva, koja je bila ugruvana, ali ne i životno ugrožena, navodi se u saopštenju te službe.

Gorska služba spasavanja primila je u petak oko 22.00 sata poziv za pretragu terena s obzirom da je u jutarnjim satima monahinja izašla iz manastira i nije se vratila tokom čitavog dana.

Na osnovu informacija dobijenih od policije, nakon kraćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << planiranja i pripreme akcije, jutros je na teren upućena spasilačka ekipa sa jednim pretražnim psom, a pretrazi terena su se pored spasilaca Gorske službe spasavanja priključili pripadnici Kluba za borilačke i ekstremne sportove „Soko“ iz Požege i meštani, piše u saopštenju.

Nestalu ženu je pronašao spasilački pas Šiba jutros u 9.00 sati u jami nedaleko od manastira, a nalazila na dubini od oko 12 metara.

S obzirom na nepristupačan teren, akcija spasavanja je izvedena u vertikalnim uslovima uz upotrebu opreme za tehničko spasavanje, navodi se u saopštenju Gorske službe koja ukazuje da je ovo jedan od primera koliko je važno da informacije o nestalim licima budu upućene na vreme, jer je to jedini način da pretrage budu dovoljno brze i efikasne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.