Gorica Popović: Platice glumaca nisu najveći problem u kulturi Beograda

Izvor: Blic, 10.Nov.2012, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorica Popović: Platice glumaca nisu najveći problem u kulturi Beograda

Nakon što je gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, najavio da će glumci koje plaća grad ubuduće imati status javnih službenika, reagovali su istaknuti beogradski pozorišni glumci. Gorica Popović smatra da "platice glumaca" nisu najveći problem u kulturi Beograda.

- Važno je da reforma kulture bude definisana i sprovedena posle javne rasprave u kojoj će učestvovati svi, pa i glumci. Nadam se da će biti uvaženo svako relevantno mišljenje - dodala je ona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Goncić: Potrebno sistemsko rešenje

- Nama treba sistemsko rešenje u kojem će svako znati svoje obaveze spram osnivača teatara u kojima radi. Nikakva potvrda statusa preko nekih privilegija ne treba da bude ispred ozbiljnog rada i umetničkog stvaranja - smatra Svetislav Bule Goncić.

Đilas je izjavio da će glumci postati javni službenici i da više neće moći da odbijaju uloge, niti da glume u drugim pozorištima na ugovor, a da nemaju nijednu premijeru već 10 godina, iako za to primaju platu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.