Gori u Rusiji: Delovi grada bez struje, na udaru civilne zgrade VIDEO

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 12:04

Gori u Rusiji: Delovi grada bez struje, na "udaru" civilne zgrade VIDEO

Sinoć su u Belgorodu u Rusiji izbila dva požara, saopštio je Vjačeslav Gladkov, gubernator Belgorodske oblasti.

Istovremeno, korisnici društvenih mreža u Rusiji prijavljuju eksploziju drona.

"Dva požara dogodila su se u civilnim zgradama u gradu Belgorodu i u Belgorodskom okrugu. Žrtava nije bilo. Angažovane su hitne službe, požari se gase", saopštio je Gladkov.

Ruski Bi-Bi-Si je preneo objavu Telegram kanala Blatgorod, koji je objavio snimak požara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Кanal navodi da je požar navodno izazvao udar dronom.

Neki izvori pišu o napadu na termoelektranu, drugi o napadu na trafostanicu. Večeras je došlo i do nestanka struje u delu Belgoroda.

Većina ruskih izvora dron naziva ukrajinskim. Još uvek nema pouzdanih potvrda i demantija, kao ni zvaničnih saopštenja.

Podsećanja radi, bespilotna letelica nepoznatog porekla pala je u utorak na teritoriju aerodroma u Belgorodu, potvrdio je za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti predstavnik hitne pomoći.

Aerodrom Belgorod je zatvoren od 24. februara 2022. godine, odnosno od prvog dana ruske invazije na Ukrajinu, u okviru režima ograničenja letova na jugu i centralnom delu Rusije. Ukrajina je više puta granatirala Belgorodsku oblast, a u celom regionu postoji visok nivo terorističke pretnje.

"Dron tipa aviona koji je nosio neidentifikovanu eksplozivnu napravu pao je u blizini ograde aerodroma Šuhov i eksplodirao. Žrtava nema. Aerodrom je trenutno zatvoren. Eksplozija je oštetila ogradu i signalni kabl", prenela je ukrajinska novinska agencija Ukrinform prošle nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.