Gorela jahta u Tivatskom zalivu FOTO

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorela jahta u Tivatskom zalivu FOTO

Tivat -- U toku je akcija gašenja požara na jahti u Tivatskom zalivu, južno od Ponte Seljanova, pišu podgoričke Vijesti.

Požar je, prema najnovijim informcijama, stavljen pod kontrolu.

U gašenju vatre učestvovali su Služba zaštite i spasavanja opštine Tivat i službenici marine Porto Montenegro. U požaru je povređena jedna osoba koja je zadobila opekotine prvog stepena, prenose lokalni mediji.

Intervenisao je vatrogasni brod "Jovana" i brzi gumenjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opremljeni pumpama i vodenim topovima.

Plovilo je prebačeno na siguran vez u marini Porto Montenegro, gde se sada sprovode završne mere kako bi se osiguralo da ne dođe do naknadnih posledica po ljude, materijalna dobra i ekosistem, prenosi Radio Tivat.

"Trenutno ispumpavamo vodu i protivpožarnu penu kako bismo osigurali da ne dodje do štete za ekosistem. Naravno, prva faza akcije je bila evakuacija povređenih. Jedna osoba je zadobila opekotine prvog stepena i za nju se pobrinula Hitna pomoć Tivat", objasnio je za Radio Tivat komandir Službe zaštite i spasavanja Zoran Barbić.

Požar je Službi zaštite i spasavanja MUP prijavio u 8:55, a u gašenju vatre učestvovali su Služba zaštite i spasavanja opštine Tivat i službenici marine Porto Montenegro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.