Požar se proširio, gori hrvatsko ostrvo; Vatrogasce čeka teška noć VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 18:07

Požar se proširio, gori hrvatsko ostrvo; Vatrogasce čeka teška noć VIDEO

Veliki požar u Čiovu u Hrvatskoj proširio se, a na terenu su sve raspoložive kopnene snage, prenose večeras hrvatski mediji.

Šef Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković rekao je da nema opasnosti za ljude i da su kuće sigurne.

"Stanje je trenutno takvo da još ima otvorenog plamena, posebno na jugoistoku gde je najveći plamen, a jedan plamen se pojavio i na zapadnom delu. Vazdušne snage su napustile požarište i tamo je sada 145 vatrogasaca s 45 vozila", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je on.

Kako prenosi portal Index.hr, pred vatrogascima je teška noć pošto se požar približio kućama, a vatrogasci su ih dosad uspešno odbranili i vatru skrenuli prema moru. Vatrogascima su iz vazduha do mraka pomagali kanaderi i tri Air Tractora.

"Najbliže mesto požaru su Slatine, ali požar se spušta prema moru. Ljudi su na terenu i drže pod kontrolom sve. Kanaderi dolaze već u 5.45 ujutru", rekao je Tucaković.

"Vetar otežava gašenje", naveli su iz HVZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.