GORENJE GRADI JOŠ JEDNU FABRIKU U VALJEVU

Izvor: Kurir, 14.Feb.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GORENJE" GRADI JOŠ JEDNU FABRIKU U VALJEVU

Memorandum o izgradnji fabrike danas je sa rukovodstvom "Gorenja" potpisala potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović

VALJEVO - Slovenačka kompanija "Gorenje" izgradiće još jednu fabriku u Valjevu, u koju će investirati dodatnih 20 miliona evra i zaposliti 400 novih radnika.

Memorandum o izgradnji te fabrike danas je sa rukovodstvom "Gorenja" potpisala potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Izgradnjom druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fabrike u Valjevu "Gorenje" će u sve četiri fabrike u Srbiji ukupno zaposliti više od 1.500 radnika, a ukupna ulaganja ove kompanije u Srbiji iznosiće više od 70 miliona evra.

Kalanovićeva je potpisala memorandum o izgradnji fabrike sa članom Uprave kompanije "Gorenje Velenje" Brankom Apatom.Dokument predviđa proširenje proizvodnih kapaciteta u Valjevu.

Potpisnici memoranduma pozivaju i grad Valjevo da se u okviru svojih nadležnosti uključi u taj projekat i oslobodi investitora od plaćanja taksi, kao i da u najkraćem mogućem roku izda sve potrebne dozvole.

Dinkić: Ispunio sam obećanje, očekujem izvinjenje

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je danas ispunio ranije dato obećanje da će "Gorenje" izgraditi još jednu fabriku u Valjevu i pozvao pojedine Valjevce da mu se izvine.

Dinkić je rekao da je "slučaj Valjevo" bio početak sukoba u vladi u kojoj je on bi ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

"Očekujem od dva Valjevca koji su bili najglasniji u širenju neistina da mi se u najmanju ruku izvine", rekao je on, ističući da će izgradnjom druge fabrike "Gorenja" Valjevo postati evropski proizvodni centar te kompanije za frižidere i zamrzivače.

Dinkić je naglasio da "čistog obraza može da izađe pred Valjevce", dodajući da je predviđena investicija "Gorenja" u Zaječaru vredna oko osam miliona evra, što je mnogo manje od onoga što će biti investirano u Valjevo.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorenje otvara još jednu fabriku u Valjevu

Izvor: Mondo, 14.Feb.2012

Slovenačka kompanija "Gorenje" izgradiće još jednu fabriku u Valjevu, u koju će investirati dodatnih 20 miliona evra i zaposliti 400 novih radnika.

Nastavak na Mondo...

“Gorenje” gradi fabriku u Valjevu

Izvor: Capital.ba, 14.Feb.2012

BEOGRAD/VALjEVO, Slovenačka kompanija 'Gorenje' izgradiće još jednu fabriku u Valjevu vrijednu 20 miliona evra, gdje će dodatno zaposliti 400 radnika. Memorandum o razumjevanju o izgradnji nove fabrike danas su potpisali ..

Nastavak na Capital.ba...

Gorenje gradi i četvrtu fabriku u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Feb.2012

VALJEVO - Izgradnjom druge fabrike u Valjevu, četvrte u Srbiji, "Gorenje" će ukupno zapošljavati više od 1.500 radnika, a ulaganja ove kompanije u Srbiji iznosiće više od 70 miliona evra.

Nastavak na SEEbiz.eu...

"Gorenje" gradi još jednu fabriku u Valjevu

Izvor: Studio B, 14.Feb.2012

Slovenačka kompanija "Gorenje" izgradiće još jednu fabriku u Valjevu, u koju će investirati dodatnih 20 miliona evra i zaposliti 400 novih radnika. ..Memorandum o izgradnji te fabrike danas su u Valjevu potpisali potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i član Uprave kompanije "Gorenje Velenje"...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.