Gorbačov: Obama je slabić

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: Obama je slabić

Poslednji sovjetski lider Mihail Gorbačov kaže da je duboko razočaran drugim predsedničkim mandatom američkog predsednika Baraka Obame, koga je nazvao slabićem.

"Predsednik SAD Barak Obama je slabić, nesposoban da na pravi način okonča svoj drugi predsednički mandat", rekao je Gorbačov u gostovanju na radiju Ruski novinski servis (RSN).

"(Obama) je odlučio da svu krivicu svali na Rusiju. Sastao se s našim predsednikom (Vladimirom Putinom), oni su se lepo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozdravili, ali iz toga ništa nije proisteklo, što je šteta. Imao sam o njemu bolje mišljenje", rekao je Gorbačov, komentarišući rezultate samita G20 u Brizbejnu.

Prema njegovim rečima, posao se ne može završiti tako traljavo kao što radi Obama.

Obama je na samitu održanom tokom vikenda izjavio da će međunarodna zajednica i dalje izolovati Rusiju ako ruski predsednik Putin nastavi da krši međunarodno pravo i sporazume o okončanju sukoba u Ukrajini.

Američki predsednik je ponovio stavove iz svog govora u Generalnoj skupštini UN krajem septembra, u kojem je uvrstio Rusiju među najveće globalne pretnje, zajedno s virusom ebole i porastom terorizma u Iraku i Siriji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.