Gorbačov: Napravio je jednu grešku

Izvor: B92, 19.Avg.2020, 08:48

Gorbačov: Napravio je jednu grešku

Moskva -- Bivši predsednik Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov smatra da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko napravio jednu grešku.

"Lukašenko je zatražio podršku od radnika industrijskih preduzeća. Čini se – kasno", rekao je Gorbačov u intervjuu za "Komsomoljsku pravdu", a prenosi Sputnjik.

Gorbačov je istakao da je i on tražio podršku od radnika pre raspada Sovjetskog saveza. "Nismo dobili potrebnu podršku. Nisam sklon da okrivim radnike", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on.

Takođe je objasnio da je napustio dužnost predsednika SSSR kako bi "izbegao raskol i unutrašnji rat".

Bivši sovjetski lider je skrenuo pažnju na strani uticaj na događaje u Belorusiji.

Masovni protesti opozicije počeli su širom Belorusije 9. avgusta posle predsedničkih izbora.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko.

Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GORBAČOV O TOME U ČEMU JE LUKAŠENKO POGREŠIO: Zatražio podršku od radnika industrijskih preduzeća, ali čini se kasno

Izvor: Kurir, 19.Avg.2020

Bivši predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov ocenio je da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko previše kasno zatražio podršku od radnika preduzeća u zemlji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.