Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2022, 11:33

Goran Vesić pozvao građane da izađu na referendum: "Glasanjem ZA glasamo za demokratiju"

Goran Vesić o referendumu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je Beograđane da u nedelju, 16. januara izađu na referendum za promenu Ustava Srbije i istakao da se glasanjem ZA daje glas za nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo.

Naveo je da je referendum izjašnjavanje naroda i kao takav najlegitimniji demokratski proces.

- Glasanjem ZA glasamo za demokratiju - rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Istakao je da će ustavne promene stvoriti preduslov za bolje i efikasnije pravosuđe i onemogućiti bilo kakav politički uticaj na izbor sudija.

- Usvajanje ovih promena ustava ukinuće uticaj politike na donošenje sudskih odluka i dovešće do bržeg rešavanja sudskih postupaka - naglasio je Vesić.

Naveo je da su u prethodnim godinama predsednik i vlada učinili mnogo za ekonomski razvoj zemlje, obezbeđuvanje novih radnih mesta i povratak Srbije na velika vrata u međunarodnu zajednicu.

- Taj napredak Srbije, koja postaje srednje razvijena zemlja, treba da prati i razvoj demokratije i poverenje građana u institucije. Za ustavnu demokratiju veoma je važno poverenje građana u institucije i pravosuđe. Zato glasanjem ZA na referendumu Srbija čini još jedan korak da pokaže da je zemlja razvijene demokratije, nezavisnih institucija i poštovanja ljudskih prava -  poručio je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vesić o referendumu: "Glasanjem 'za' glasamo za demokratiju"

Izvor: B92, 14.Jan.2022

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je Beograđane da u nedelju, 16. januara izađu na referendum za promenu Ustava Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.