Goran Karan: Čola je Elvis ovih prostora

Izvor: Blic, 13.Maj.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Karan: Čola je Elvis ovih prostora

Popularni dalmatinski vagabundo Goran Karan s nestrpljenjem očekuje solistički koncert, koji je zakazan za subotu u 20 sati u SNP u Novom Sadu. Za čitaoce „Blica” pevač otkriva da mu je svaki koncert poseban izazov, bilo da se održava u pozorištu, na velikom stadionu ili u najmanjem klubu.

- Jedino je važno da publika oseti ono zbog čega je došla i da s koncerta ode kući ispunjena i zadovoljna. Naravno da je zbog prirode muzike koju sviram intimniji prostor prikladnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << solucija, i publici, ali i nama koji je izvodimo. Na sreću, repertoar je nakon dosta godina bavljenja muzikom bogat, širok i prilagodljiv.

Da li će na koncertu biti iznenađenja?

- Nameravamo da izvedemo nekoliko pesama koje do sada nismo svirali u srcu Vojvodine. Ali to su planovi, a onda se desi što se desi - koncert oživi i krene svojim tokom, a i ja za njim.

Postoji li trema?

- Ovo mi nije prvi koncert u Novom Sadu, a trema se ponekad pojavi. Teško je predvideti kako ću se osećati.

Da li vam je draže kada gostujete u Novom Sadu ili u Beogradu?

- U Novom Sadu imam par starih prijatelja, iz prošlog milenijuma (smeh). To su Markač i Zlatko. Onda obavezno tu bude i malo fudbala i dosta dobre priče i druženja. Što se tiče dražih, lepših ili boljih top-lista, one se menjaju na mesečnoj osnovi i zavise o vrlo subjektivnom utisku.

Pratite li srpsku muzičku scenu?

- Slušam što god mi dopadne uhu, neki put me pomazi, a bogami ponekad je znalo i da me zvizne iza ušiju. Imate odlične pevače. Zbog svoga uzrasta bliži sam starim favoritima: Đoletu i Bajagi, a Čolić je Elvis ovih prostora. Bendovi su većinom deca novog talasa: „EKV”, „Šarlo”, „Disciplina kičme”, „Laboratorija zvuka”... Nekad sam slušao i „Smak” i „Čorbu”.

Ne mogu bez kajmaka

Kada dođete u Srbiju, koji specijalitet obavezno probate?

- Ako u hotelu ima kajmaka, kad se vratim u Split, čeka me sedam dana trčanja po Marjanu kako bih zaustavio rast u stranu i pokrenuo telesni dizel.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.