Google želi da produži ljudski vek sa novom kompanijom

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google želi da produži ljudski vek sa novom kompanijom

Google je rešio da ukrsti rogove sa smrću sa novom kompanijom pod nazivmo Calico. Nova kompanija trebalo bi da se bavi produžavanjem životnog veka ljudi.

Ovu inicijativu, najavljenu u priči magazina Time, vodiće Artur Levinson, bivši izvršni direktor kompanije Genentech, koji je takođe investitor i član upravnog odbora Applea.

U intervjuu za Time, izvršni direktor Googlea Lari Pejdž opisao je novu kompaniju kao pokušaj da se ode na Mesec.

„Potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 10 do 20 godina da se od ideje stigne do nečeg opipljivog. Briga o zdravlju je definitivno jedno od tih područja. Trebalo bi da ciljamo ka stvarima koje su jako, jako važne, tako da bi za 20 godina trebalo da obavimo te stvari“, izjavio je.

Google je u prošlosti pokušao da se pozabavi ovim problemom sa Google Healthom u pokušaju da digitalizuje podatke u vezi sa zdravljem pacijenata, ali je sve završeno 2011. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Google želi da produži ljudski vek sa novom kompanijom

Izvor: B92, 18.Sep.2013

Google je rešio da ukrsti rogove sa smrću sa novom kompanijom pod nazivmo Calico. Nova kompanija trebalo bi da se bavi produžavanjem životnog veka ljudi...Ovu inicijativu, najavljenu u priči magazina Time, vodiće Artur Levinson, bivši izvršni direktor kompanije Genentech, koji je takođe investitor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.