Izvor: Mondo, 07.Maj.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google oživeo (bukvalno) pretragu interneta (VIDEO)

Google uvodi proširenu realnost u rezultate pretrage, što će oživeti pretragu, bukvalno i omogućiti da vidimo iz svakog ugla to što pretražujemo.

ARe you seeing this?! With new AR features in Search rolling out later this month, you can place, view and interact with 3D objects right in your own space. #io19pic.twitter.com/Q61U0r2Hvg

— Google (@Google) May 7, 2019

Na Google I/O 2019 konferenciji Google je prikazao Google Search AR novost, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << omogućava da oživimo ono što pretražujemo. Recimo, ako se raspitujemo o velikoj beloj ajkuli možemo da je vidimo u proporcijama u odnosu na našu sobu ili druge predmete. Koristeći AR Core i kameru telefona moguće je projektovati rezultate pretrage u prostoru.

Zamislite da vidite haljinu, cipele i odeću ili obuću uopšte sa svih strana pre kupovine - sjajno, zar ne?!

Google je objavio da će 3D AR Search biti na raspolaganju korisnicima krajem maja, a da su, osim životinjskog sveta i nameštaja, prvi partneri Volvo, Target, NASA, New Balance, Samsung i drugi. Google je rekao da će u pretragu i “svako moći da doda 3D modele svojih proizvoda ili predmeta uz samo nekoliko redova koda“.

Ukoliko želite da shvatite kako će to izgledati u praksi - pogledajte naš detaljan opis Google GPS navigacije u proširenoj realnosti - kroz Pariz i Novi Sad.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.