Google otvara specijalan nalog za decu

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google otvara specijalan nalog za decu

Osobe mlađe od 13 godina, shodno američkoj regulativi koju su internet kompanije primenile na svetskom nivou, ne mogu da otvore veb nalog, a Google planira da sada to ipak omogući, ali pod prilagođenim uslovima.

Google bi trebalo da otvori specijalan nalog za decu. To znači da bi deca mogla da imaju pravo na verziju YouTubea prilagođenu njihovom uzrastu, tako da roditelji mogu da prate njihove aktivnosti preko kontrolne table.

Radi se o potezu koji nije pre svega usmeren >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na privlačenje mladih korisnika, već na mogućnost da deca mlađa od 13 godina budu prihvaćena kao korisnici Googleove usluge Google Apps, a da ne moraju da imaju pristup Googleovoj društvenoj mreži Google plus.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.