Google kupuje velikog proizvođača telefona?!

Izvor: Mondo, 20.Sep.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google kupuje velikog proizvođača telefona?!

Kupovina će biti najavljena već 21. septembra!

Zaustavljeno je trgovanje akcijama kompanije HTC na tajvanskoj berzi, jer se očekuje „velika informacija“ koja bi trebalo da stigne već sutra, 21. septembra, navode strani IT mediji.

Prema tim medijima HTC će zadržati pravo na robnu marku tj. brend, ali će proizvodnja i biznis u vezi s tim delom kompanije biti prodati Google kompaniji. Na taj način Google bi i zvanično postao smartfon proizvođač sa potpunim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uticajem i na hardver i na softver. Uz proizvodnju kompanija Google bi dobila i odeljenje Razvoja i istraživanja.

Google je već radio sa Motorola brendom na tome, ali je očigledno u to vreme bio nespreman za ovako nešto i prodao je Moto brend kompaniji Lenovo, uz zadržavanje prava na Motorola patente.

Akcije kompanije HTC danas su skočile 2.5 odsto, dostižući vrednost za kompaniju od oko dve milijarde dolara. GSMArena prenosi da se HTC užurbano sprema za veliku najavu direktno iz centrale kompanije na Tajvanu.

Sutra ćemo već videti koliko je istine u ovome, jer obe kompanije ćute i nijedna nije komentarisala ove, još uvek, glasine...

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.