Google kažnjen MILIONE zbog bezbednosti DECE!

Izvor: Mondo, 20.Jul.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google kažnjen MILIONE zbog bezbednosti DECE!

Američke vlasti kaznile su kompaniju zbog kršenja privatnosti najmlađih korisnika!

Kompanija Google postigla je višemilionsku nagodbu sa američkim vlastima zbog kršenja privatnosti maloletnih korisnika.

Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) porkenula je ranije istragu zbog navodnog kršenja pravila vezanih za bezbednost podataka dece koja koriste ovu platformu.

Google je, prenosi "Vašington post", neovlašćeno prikupljao lične podatke dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja koriste platformu, bilo kao gledaoci ili stvaraoci sadržaja.

Kompanija i komisija ugovorile su da bude plaćena višemilionska odšteta, ali će konačnu odluku o kazni morati da potvrdi američko Ministarstvo pravde.

"Post" dodaje da YouTube razmatra značajne promene kada su u pitanju najmlađi korisnici, a da bi najradikalnija među njima bila ta da se sav sadržaj za decu prebaci na YouTube Kids aplikaciju.

Šta vi mislite o ovoj temi? Vaše komentare na ovu temu čekamo ispod vesti i na mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Google špijunirao DECU, kazna od više MILIONA dolara!

Izvor: Mondo, 20.Jul.2019

Američke vlasti kaznile su kompaniju zbog kršenja privatnosti najmlađih korisnika!..Kompanija Google postigla je višemilionsku nagodbu sa američkim vlastima zbog kršenja privatnosti maloletnih korisnika sajta YouTube...Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) porkenula je ranije istragu zbog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.