Google će vam izmeriti brzinu neta!

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google će vam izmeriti brzinu neta!

Vi ne morate ništa da radite, samo koristite Google pretragu.

Google navodno testira novu alatku koja će vršiti merenje brzine interneta dok korisnici budu vršili pretragu. Rezultati merenja biće prikazani u posebnom delu stranice, jasno označeni.

Korišćenjem vidžeta za merenje internet brzine dobićete više informacija o mreži koju koristite, a ako se složite s tim, Google će dobijeni podatak o brzini iskoristiti za pravljenje "mape internet brzine celog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sveta", što će njemu i sličnim kompanijama omogućiti da plasiraju bolje servise i svoje usluge prilagode tržištu na kojem deluju.

Samo mali deo "test korisnika" sad može da koristi Google Test brzine interneta, a tokom testa koji traje do 30 sekundi prenese se oko 40 MB podataka, objavio je sajt FoneArena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.