Пети Good Food & Wine 1. јула на Сава променади очекује 100 излагача

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 08:02

Пети Good Food & Wine 1. јула на Сава променади очекује 100 излагача

На петом фестивалу Good Food & Wine Фестивал, који се ове године одржава под слоганом “Место добрих укуса”, грађани ће моћи бесплатно да дегустирају вина из око 30 винарија и гастрономске специјалитете из свих крајева Србије, као и да их купе по специјалним сајамским ценама, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а очекује их и богати културно-забавни програм. Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company На данашњој конференцији за новинаре одржаној у Хотелу Цалиси у Београду, најављено је да ће на поменутој манифестацији у суботу 1. јула у Београду на Сава променади, учествовати више од 100 излагача из Србије и региона.
Самостални саветник у Министарству туризма и омладине Данијела Вићентијевић подржала је ову манифестацију и истакла њен значај за српски туризам, јер, како је објаснила, манифестација која за тему има храну веома је атрактивна и привлачи велики број страних туриста.
„Савремени туриста жели да ужива у јединственим производима, што Србија има да понуди, попут 53 производа заштићеног географског порекла, од којих су 47 пољопривредни“, навела је она.
Истакла је да је ово шанса не само за туризам, већ и за пољопривреду, који би могли да се умреже и заједнички пласирају понуду на тржишту јер Фестивал „даје прилику малим произвођачима да се промовишу на јефтин начин“.
„Прогнозе тренутно показују да је српски туризам у порасту, а оно што привлачи туристе је управо храна“ изјавила је Вићентијевић.
Програм манифестације представила је Милена Ивковић, испред организатора Центра Спектар, која је навела да ће у суботу радно време сајма бити од 14 до 23 часова, а да је улаз бесплатан, као и дегустација.
Додала је да ће посетиоци уживати у културно-уметничком програму на свечаном отварању у 15 сати, који ће отворити познати КУД „Крсманац“.
„За наше суграђане и туристе у 18 сати приредићемо наградну томболу, уз зненађење у виду 10.000 поклона за посетиоце током сајамског дана, а за крај вечери је журка на реци и добра забава“, најавила је Ивковићева и позвала заинтересоване излагаче да се до среде 28. јуна пријаве за неколико преосталих излагачких места.
Директор Привредног друштва Златиборски еко-аграр, Марко Марић, представио је излагаче Златиборског округа у оквиру Златиборског корнера, од произвођача пршуте до млекара и најавио да ће се ове године по први пут у понуди наћи органско млеко произведено у Србији на Златибору.
Više cene cigareta od 1. jula za oko 10 dinara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пети Good Food & Wine 1. јула на Сава променади очекује 100 излагача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.