Gonio Miloševića, sad brani albanskog krvnika pred Specijalnim sudom: Zločinac OVK angažovao Džefrija Najsa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gonio Miloševića, sad brani albanskog krvnika pred Specijalnim sudom: Zločinac OVK angažovao Džefrija Najsa!

Bivši glavni tužilac Haškog tribunala u procesu protiv Slobodana Miloševića, Džefri Najs, zastupaće Samija Ljuštakua pred Specijanim sudom za zločine OVK u Hagu!

Angažovanje Najsa potvrdio je i sam Ljuštaku za prištinske medije!

Bivši komandanti tzv. OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa, sutra će otputovati u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine "OVK"

Ranije, sudsko veće Euleksa Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osudilo je u maju 11 članova "Dreničke grupe" na ukupno 59 godina zatvora za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu 1998. godine.

Ljuštaku, tadašnji komandant takozvane OVK za Drenicu, osuđen je na 12 godina zatvora, komandant Glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi na osam, Jahir i Zećir Demaku i Hisni Tači na po sedam, dok su Agim, Driton, Baškim i Seljman Demaj, te Fadilj i Nedžat Demaku osuđeni na po tri godine zatvora.

Članovi "Dreničke grupe" osuđeni su zbog ratnih zločina, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u Likovcu, u oblasti Drenice, tokom 1998. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši komandant OVK angažovao nekadašnjeg tužioca Haškog tribunala kao branioca

Izvor: Blic, 13.Jan.2019, 00:14

Britanski pravnik i bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs biće advokat odbrane bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu, prenosi prištinski list "Gazeta Ekspres".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.