Golubice mira oklevale da polete

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golubice mira oklevale da polete

Vatikan -- Papa Benedikt XVI imao je poteškoća da par golubica, čiji let tradicionalno treba da prenese poruku mira, "ubedi" da polete sa prozora njegove rezidencije.

Prva golubica oklevala je poduže na simsu papinih odaja dok nije poletela, dok se druga najpre vratila u sobu, a tek nakon toga izletela, preneo je AFP.

"Žele da ostanu u papinom domu", rekao je Benedikt, u društvu dvoje dece.

Tradicionalno puštanje golubica, za koje je papa poručio da treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da posluži kao "znak mira gradu Rimu i celom svetu" održava se svake godine na kraju "meseca mira" koji organizuje grupa Katolička akcija. Ova grupa, koja pokušava da ojača uticaj katoličanstva u društvu, organizuje "karavan mira" ulicama Rima, koji se završava na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Puštanje golubica dolazi na kraju papine molitve upućene okupljenim vernicima na Trgu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.