Golub pod smrtnom kaznom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 16:39

Golub pod smrtnom kaznom

Golub koji je uspeo da preleti Tihi okean između Sjedinjenih Američkih Država i Austalije biće usmrćen, jer tako propisuju izuzetno stroge odredbe zdravstvenih vlasti o karantinu.

Reč je o golubu koji je krajem oktobra prošle godine učestvovao u jednoj trci u američkoj saveznoj državi Oregon i nije stigao do cilja, da bi se pred Novu godinu neočekivano pojavio u Melburnu, prenosi BBC.

Zdravstvene vlasti su saopštile da golub, predstavlja "direktnu biološku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretnju za populaciju ptica u Australiji, kao i za živinarsku industriju", zbog čega će da bude eutanaziran.

Nije poznato nkako je golub uspeo da pređe 8.000 milja od Oregona do južne Australije, ali veruje se da se na okeanu "ukrcao" na neki teretni brod i tako prešao veći deo puta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Golub koji je prešao Tihi okean će biti usmrćen zbog pravila o karantinu

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2021

Golub koji je uspeo da pređe Tihi okean između Sjedinjenih Američkih Država i Austalije biće usmrćen, jer tako propisuju izuzetno stroge odredbe zdravstvenih vlasti o karantinu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.