Goli čitaju knjige

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2011, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goli čitaju knjige

"Bosonoga" patika je deo strategije Adidasa koji želi da se proširi i na američko tržište gde kompanija Najk dominira. Ideja za stvaranje ovakve patike inspirisana je knjigom Kristofera Mekdugla "Born to Run", koji je u njoj istražio istoriju i prednosti trčanja bosih nogu. Njegova teorija je da trčanje bosih nogu omogućava telu da se prirodno i optimalno savija, dok mu patika to onemogućava. Pokret ovog izuma dobio je pravi zamah prošle godine kada je na američkom univerzitetu Harvard biolog, ali i trkač, Daniel Liberman objavio članak u magazinu "Nature" u kojem je zaključio da je bosonogo trčanje zdravije za stopala, jer uzrokuje mnogo manje opterećenja u odnosu na trčanje u patikama. Međutim, proizvođači patika ističu da se javljaju povrede usled prebrze transformacije na "bosonogu" patiku, pa preporučuju postepeni prelazak kako bi se telo polako prilagodilo na nju. Jednom mesečno u Grinvič Vilidžu održavaju se pesničke večeri. To i ne bi bilo toliko čudno da devojke koje čitaju pesme okupljenima nisu - potpuno gole.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bosonogi i u patikama!

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 11:41

Osećaj trčanja bez obuće sada je moguć uz novi proizvod poznatog nemačkog proizvođača. Patike nazvane "AdiPure Trainer" su specijalno dizajnirane tako da vežbanje u njima bude imitacija vežbanja kao kada su stopala bosa. ..Motivisana da se proširi na američko tržište i postane glavni konkurent...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.