Golgota  2009.

Izvor: Kurir, 31.Dec.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golgota 2009.

BEOGRAD - Iza redakcija Kurira i Glasa javnosti je najteža godina otkada postoje.
Radisav Rodić, osnivač naša dva lista, već 64 dana je


APELI JAVNIH LIČNOSTI

S Kurirom i Radisavom Rodićem solidarisala se celokupna srpska javnost. Stotine uglednih ličnosti apelovalo je da se osnivač Kurira i Glasa javnosti, zbog narušenog zdravlja, pusti da se brani sa slobode.

Mitropolit Amfilohije : Molim se  za Rajino zdravlje

- Hrišćanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je i čovečno da se osnivač Kurira pusti kako bi se branio sa slobode. Znam da je imao tešku operaciju i da se trenutno oseća veoma loše, i tim više mu treba što pre omogućiti da izađe iz pritvora. Upoznat sam s njegovom situacijom, te se svakodnevno molim za njegovo zdravlje - kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

 Tomislav Nikolić : Plašim se najgoreg

- najveća tragedija ovog društva je što oni koji su na vlasti i njihove sluge, imaju pravo na svoje mišljenje, a oni koji su protiv vlasti i ne žele da služe drugome, njima ne samo da se ne dozvoljava da imaju svoje mišljenje, već se, uprkos svim presudama Međunarodnog suda pravde, progone. Po mom mišljenju, a neka me slobodno osude za sve što kažem, do gašenja lista ili smrti Radisava Rodića. Bojim se da bi kompletna priča mogla tako da se završi - zaključuje Nikolić.

 Vuk Drašković : Žrtva samovolje

- podržavam akciju zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja i zbog činjenice da je Radisav Rodić žrtva političke samovolje. Odmazde! Odmah ga treba pustiti iz zatvora i omogućiti mu da se leči, a potom brani sa slobode. On nikoga nije ubio, niti je planirao da to uradi. Nije planirao ni bilo kakve diverzije, terorističke akte, kriminal. Ništa čime bi se moglo opravdati zadržavanje bolesnog čoveka u pritvoru - ocenjuje lider SPO.

 Jovan Deretić : Rodićevo hapšenje je zločin

- Imate moju punu podršku i uveren sam da je hapšenje gospodina Rodića veliki zločin. Iskreno se nadam da će se vrlo brzo naći na slobodi - poručio je Deretić.

 Dule Savić : Radisav na  udaru države

- Ukoliko se u Srbiji ugrozi i potpuno ukine sloboda govora, bojim se da od demokratičnosti neće preživeti ni slovo, stoga oduvek podržavam one koji su se u tom smislu našli na udaru države, u ovom slučaju Radisava Rodića i Slavoljuba Kačarevića. Verujem da je čitava priča usko povezana s nedavno usvojenim nakaradnim Zakonom o javnom informisanju, i zato podržavam vašu akciju. Smatram da je država dužna da poštuje osnovna prava na slobodu govora - poručuje legenda srpskog fudbala.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Godina progona

Izvor: Glas javnosti, 01.Jan.2010, 11:35

BEOGRAD - Redakcije Glasa javnosti i Kurira pamtiće 2009. godinu kao najtežu od njihovog osnivanja. Osnivač naših listova Radisav Rodić već 64 dana je u pritvoru, veoma narušenog zdravlja. Finansijska i poreska policija provele su u našoj kompaniji 124 dana bez prestanka, a 12 dana zaredom imali...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.