Gojkovićeva uputila Vladi inicijativu Fondacije Tijana Jurić

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva uputila Vladi inicijativu Fondacije "Tijana Jurić"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je uputila predsedici Vlade Srbije Ani Brnabić inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" koju je podržalo 158.460 građana Srbije, kojom se traže izmene i dopune Krivičnog zakonika, kako bi se uvela kazna doživotnog zatvora kao kazna za najteže oblike teških krivičnih dela bez mogućnosti uslovnog otpusta.
Predsednica Narodne skupštine je, imajuću u vidu značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izmena koje se tom inicijativom predlažu, pozvala da vlada sa nadležnim ministarstvom analizira predloženi nacrt, utvrdi Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i uputi ga Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje.
Tim zahtevom predlaže se strože kažnjavanje učinioca najtežih krivičnih dela protiv života i tela, kao i dela protiv polne slobode u slučajevima kada je usled izvršenja dela nastupila smrt deteta, maloletnih lica, bremenite žene i nemoćnih lica.
Pored toga, cilj ove inicijative je i da se izmenama i dopunama Krivičnog zakonika predvidi da se osuđenima na kaznu doživotnog zatvora onemogući uslovni otpust, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojkovićeva uputila Vladi inicijativu Fondacije "Tijana Jurić"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je uputila predsedici Vlade Srbije Ani Brnabić inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" koju je podržalo 158.460 građana Srbije, kojom se traže izmene i dopune Krivičnog zakonika, kako bi se uvela kazna doživotnog zatvora kao kazna za najteže oblike teških...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.