Gojkovićeva sa predstavnicima korejske LS grupe

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva sa predstavnicima korejske "LS grupe"

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Koreji, sastala se u Seulu sa predsednikom "LS grupe" Kristoferom Kuom, sa kojim je razgovarala o ekonomskoj saradnji i ulaganjima u Srbiju, navodi se na sajtu Skupštine Srbije.
Maja Gojković je naglasila da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju Srbije i Republike Koreje i da je Srbija spremna na dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širenje poslovnih veza i jačanje trgovinske razmene sa Republikom Korejom i korejskim kompanijama, ukazujući da korejske fabrike zapošljavaju više od 6.500 radnika u Srbiji.

Gojkovićeva je izrazila zadovoljstvo do sada realizovanim investicijama u Srbiji i istakla značaj saradnje koja je potvrđena otvaranjem fabrike u Zrenjeninu emajliranih bakarnih žica kompanije "Eseks Jurop" (Essex Europe), koja je deo "LS grupe", posebno imajući u vidu da je fabrika u Zrenjaninu prvi proizvodni pogon kompanije "Eseks" na teritoriji istočne Evrope.
Podsetila je da je otvaranju prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što svedoči o značaju koji Srbija pridaje korejskim investicijama i ukazala da je Srbija spremna na dodatnu saradnju sa jednim od najvećih korejskih konglomerata "LS grupom".
Prema njenim rečima, privredna aktivnost u Srbiji je ove godine zabeležila značajan rast, i da Srbija zauzima prvo mesto u Evropi po stopi rasta, te da već treću godinu ostvaruje suficit u budžetu i da je budžet za 2020. godinu usmeren na podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i na ubrzanje našeg ekonomskog rasta.
Predsednica Skupštine Srbije boravi u zvaničnoj poseti Republici Koreji na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sang Muna, sa kojim je potpisala Memorandum o razumevanju u cilju unapređenja parlamentarne saradnje.
Tokom posete Gojkovićeva se sastala i sa predsednikom Izvršnog odbora Kompanije "Jura" Ohm Dae Jeolom, sa kojim je razgovarala o ekonomskoj saradnji i ulaganjima u Srbiji.
Kako se navodi, predsednica skupštine Srbije je istakla značaj ulaganja kompanije "Jura" koja je do sada u fabrikama u Srbiji uložila 92 miliona evra i obezbedila 5.500 radnih mesta i izrazila nadu da će "Jura" nastaviti sa ulaganjima u Srbiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.