Gojković sa Asocijacijom kineskih privrednika o ekonomskim odnosima Srbije i Kine

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković sa Asocijacijom kineskih privrednika o ekonomskim odnosima Srbije i Kine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa delegacijom Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini, a na sastanku je ocenjeno da se odnosi Srbije i Kine u poslednjih nekoliko godina "snažno razvijaju na svim nivoima, a posebno na privrednom planu".

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, Maja Gojković je kao pozitivne primere ekonomske saradnje navela ugovor sa Hestilom o vlasništvom nad "Železarom Smederevo", kao i brojne projekte u domenu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << energetike, železničke i putne infrastrukture i mnoge druge.

Ona je kazala i da je Skupština usvojila niz zakona koji su omogućili bolji ambijent za ulaganja, kakav je sporazum o međusobnom ukidanju viza.

Gojković je rekla da je uloga parlamenata značajna u unapređenju odnosa dve zemlje, kao i da bi u tom kontekstu posebno značajna bila realizacija posete predsednika Svekineskog parlamenta Džang Deđijanga.

Predstavnici Asocijacije rekli su da su ostvarili značajnu saradnju sa predstavnicima vlasti u Vojvodini i sa predstavnicima mnogih lokalnih samouprava, kao i da su u toku razgovori o realizaciji mnogih značajnih projekata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.