Gojković: Uskoro potpuno novi Zakon o izvršenju

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Uskoro potpuno novi Zakon o izvršenju

Predsednica Skupština Srbije Maja Gojković izjavila je danas da izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju nisu dovoljne i da je uverena da će se pred poslanicima uskoro naći novi predlog zakona.

Vlada i nadležni odbor nisu prihvatili amandman Maje Gojković u kojem se predlaže da jedina nekretnina ne može biti oduzeta dužniku zbog bilo kojeg duga manjeg od 5.000 evra, a ne samo duga za komunalne usluge.

Gojković je obrazlažući amandman istakla da takvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odluku Vlade smatra lošom.

"Ograničenje od 5.000 evra za komunalne dugove je potpuno u redu, ali ne vidim zašto je problem da se izuzme oduzimanje jedine nekretnine za dug od 5.000 evra bilo kome. Ja ću svakako glasati za ovaj predlog, ali sam ubeđena da ćemo uskoro imati novi predlog Zakona o izvršenju i obezbeđenju", istakla je Gojković.

Predsednica Skupštine je rekla da će i posle izmena i dopuna postojeći zakon ostati "monstrum" koji je gotovo nesprovodiv.

Mora se, dodala je, razmisliti o smanjenju naknada izvršitelja, jer se njihov posao ne razlikuje od posla koji su ranije obavljale sudije za platu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.