Gojković: Saradnja s parlamentom Brazila dobra

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Saradnja s parlamentom Brazila dobra

Beograd -- Predsednica Skupštine Maja Gojković sastala se sa senatorom Federalnog senata Nacionalnog kongresa Brazila Elijem Žozeom da Silva Limom.

Tom prilikom ona je izjavila da je saradnja grupa prijateljstva parlamenata Srbije i Brazila izuzetno značajna i u narednom periodu trebalo bi je dodatno intenzivirati, kao i razmenjivanje iskustva u oblasti političkih reformi i rodne ravnopravnosti,

Gojković se založila i za što bolju saradnju između dva parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i razvoj medjuparlamentarnih odnosa, saopšteno je iz Narodne skupštine.

U tom kontekstu, sagovornici su pokazali obostran interes za ramenu poseta i susrete predsednika dva parlamenta, posebno imajući u vidu da se naredne godine navršava 80 godina od upostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Sagovornici su istakli da su bilateralni odnosi Srbije i Brazila dobri i prijateljski i da postoji mežusobno razumevanje i podrška u važnim pitanjima za dve zemlje, a konstatovano je i da postoje značajni potencijali za razvoj privredne i investicione saradnje, posebno u oblasti energetike i infrastrukture, kao i saradnje u oblasti turizma i kulture.

Takođe, Gojković je zahvalila Brazilu na tome što nije priznala jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, što je, kako je navela, dokazano i na pitanju glasanja u Unesko i drugim međunarodnim organizacijama i telima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.