Izvor: B92, 14.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojko Janković u Hagu

Banjaluka -- Haški optuženik Gojko Janković u ponedeljak je stigao u Hag i smešten je u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala.

Janković je iz Banjaluke otputovao u pratnji ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Darka Matijaševića, saopštio je Vladin Biro za odnose s javnošću. Janković je u nedelju obavestio Vlade RS i Srbije o odluci da se preda Haškom tribunalu, a dve vlade su tu odluku ocenile moralnim i odgovornim činom u interesu RS i Srbije i Crne Gore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vlada RS se obavezala da će pružiti garancije za Jankovićevo puštanje na slobodu do početka suđenja i da će obezbediti materijalnu i drugu pomoć njegovoj porodici u skladu sa zakonom.

Gojko Janković optužen je za zločine počinjene u Foči tokom rata u BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.