Godišnjica zločina u Livadicama kada je poginulo 12 putnika Niš ekspresa

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 09:32

Godišnjica zločina u Livadicama kada je poginulo 12 putnika "Niš ekspresa"

Na današnji dan pre 23 godine, u terorističkom napadu na autobus "Niš ekspresa" u Livadicama kod Podujeva.

Poginulo je dvanaestoro i povređeno četrdeset troje raseljenih Srba dok su išli u Gračanicu na Zadušnice. Za zločin niko nije odgovarao.

Na mestu napada poginulo je desetoro ljudi, a još dvoje je kasnije podleglo povredama.

U napadu su poginuli Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša, Snežana i Danilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cokić, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić i Dragan Vukotić.

Najmlađa žrtva bio je dvogodišnji Danilo Cokić.

Vrhovni sud u Prištini je u drugostepenom postupku oslobodio Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog i do danas niko nije pravosnažno osuđen za taj zločin.

Policajci Unmika, koji su vodili prvu istragu, tvrdili su da su iza drveta, nekoliko desetina metara od mesta eksplozije, pronađeni opušci na kojima je identifikovana Ejupijeva DNK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.