Godišnjica ubistva ekipe RTS-a

Izvor: RTS, 09.Okt.2011, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica ubistva ekipe RTS-a

Ekipa dopisništva RTS-a u Šapcu ubijena na današnji dan pre 20 godina. Na novinarskom zadatku u Baniji ubijeni su Zoran Amidžić, Bora Petrović, Dejan Milićević i Sretan Ilić.

Na današnji dan pre 20. godina, na novinarskom zadatku ubijena je cela ekipa šabačkog dopisništva Radio-televizije Srbije.

Četiri porodice ostale su bez najdražih, javnost zaprepašćena, Šabac zavijen u crno, a profesija pogažena u ratnom vihoru.

Novinar Zoran Amidžić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snimatelj Bora Petrović, asistent Snimatelja Dejan Milićević i urednik Radio Šapca Sretan Ilić ubijeni su obavljajući novinarski zadatak na Baniji.

Nasilno su ugašeni životi onima kojima se verovalo, ostala je nezavršena novinarska reportaža i nenapisano novinarsko slovo koje je, nažalost, bilo meta.

Godine nisu izbrisale sećanje na šabačku ekipu koja je bila uzor profesije.

Porodicama je to nenadoknadiv gubitak, a novinarstvu pečat prošlih vremena i dokaz borbe za istinu kojoj je šabačka ekipa podarili i ono najdragocenije - život.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UNS: 20 godina od ubistva dopisnika RTS

Izvor: Danas, 09.Okt.2011

Udruženje novinara Srbije podsetilo je juče da je prošlo 20 godina od kako je na putu Petrinja - Glina u Hrvatskoj ubijena šabačka dopisnička ekipa RTS - novinar Zoran Amidžić, snimatelj Bora Petrović i asistent snimatelja Dejan Milićević.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.