Godišnjica smrti kralja Petra I Karađorđevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti kralja Petra I Karađorđevića

BEOGRAD - U crkvi Svetog Đorđa na Oplencu u Topoli danas će biti položeni venci povodom 87 godina od smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Vence će položiti predstavnici Ministarstva za rad i socijalnu politiku, Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, opštine Topola, predstavnici porodice Karađorđević i nevladinih organizacija opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Kralj Petar Prvi Karađorđević umro je 16. avgusta 1921. godine u Beogradu. Na presto je došao posle Majskog prevrata i ubistva kralja Aleksandra Obrenovića i kraljice Drage 1903. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sećanje na kralja Petra Prvog

Izvor: RTS, 16.Avg.2008

U crkvi Svetog Đorđa na Oplencu kod Topole danas je služen parastos i održana komemoracija povodom 87. godišnjice smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića. .Na dan smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića, koji je pre 87 godina umro u Beogradu i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.