Godišnjica napada na Kremenčuk: Rusi opet udarili

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 16:24

Godišnjica napada na Kremenčuk: Rusi opet udarili

Ruske snage su danas granatirale grad Kremenčuk u centralnoj Ukraniji, na prvu godišnjicu napada na tržni centar u tom gradu.

Guverner Poltavske oblasti, koja uključuje i Kremenčuk, Dmitro Lunjin, izjavio je da, iako je pogođen stambeni objekat, nije bilo žrtava.

''Neprijatelj je napao Poltavsku oblast. Kao i pre godinu dana na današnji dan, raketama Ks-22'', napisao je on na svom nalogu na Telegramu.

Rojters podseća da je najmanje 22 osobe poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tržnom centru Amstor tokom ruskog raketnog udara na Kremenčuk pre tačno godinu dana, dodajući da Rusija redovno izvodi vazdušne udare na Ukrajinu od kraja februara 2022. U Kremenčuku se nalazi i ukrajinska naftna rafinerija, koja je takođe od početka rata u Ukrajini granatirana više puta.

Savetnik predsednika Ukrajine Miahil Podoljak opisao je današnji napad kao pokušaj da se skrene pažnja ruske javnosti nakon prekinute pobune šefa ruske privatne vojne formacije "Vagner" Jevgenija Prigožina protiv ruske vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NAPALI SU NAS OPET SA RAKETAMA, Ks-22" Rusija granatirala ukrajinski Kremenčuk na godišnjicu jezivog napada

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

Ruske snage su danas granatirale grad Kremenčuk u centralnoj Ukrajini, na prvu godišnjicu napada na tržni centar u tom gradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.