Godfri u Novom Sadu, susreti sa Pastorom i Vučevićem

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godfri u Novom Sadu, susreti sa Pastorom i Vučevićem

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri boravio je u Novom Sadu gde je razgovarao sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.
Entoni Godfri je boravio u prvoj zvaničnoj poseti pokrajinskom parlamentu.

Ištvan Pastor je upoznao Godfrija sa radom pokrajinskog parlamenta, ali i sa specifičnostima AP Vojvodine, kao što su multikulturalnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << multinacionalnost i višejezičnost, koje ovaj prostor čine jedinstvenim u širem okruženju.
"Sistemskim zakonskim rešenjima na ovom prostoru uredili smo pitanje odnosa većine i manjine, a primena tih rešenja u praksi dala je rezultate koji pokazuju da Republika Srbija može da posluži kao dobar primer u ovoj oblasti i mnogim evropskim zemljama", istakao je Pastor.
Ambasador Godfri, saopšteno je iz pokrajinskog parlamenta, izrazio je zadovoljstvo zbog visokog stepena međusobnog uvažavanja i poštovanja među nacionalnim zajednicama u Vojvodini.
Pastor i Godfri složili su se da će ovo biti samo prvi u nizu sastanaka i da će nastaviti da neguju dobre i partnerske odnose koje je Skupština AP Vojvodine ima sa Ambasadom SAD u Beogradu.
Vučević i Godfri: Dosadašnja iskustva u saradnji plodotvorna
Sa Godfrijem je razgovarao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Na sastanku je bilo reči o mogućnostima pospešivanja saradnje u svim vitalnim oblastima, ocenivši da su dosadašnja iskustva bila plodotvorna i pozitivna na obostrano zadovoljstvo.

Vučević je istakao da Novi Sad punom snagom radi na razvijanju poslovnih i industrijskih zona i da očekuje veliko interesovanje investitora, konstatujući da američke kompanije trenutno dobro posluju u Novom Sadu.
Novi američki ambasador, saopšteno je iz gradske uprave, rekao je da izuzetno ceni prijateljstvo i veze između dve države i da će ambasada i dalje pružati podršku Srbiji u procesu evropskih integracija.
Sagovornici su se složili da su mir i stabilnost ključni za razvoj čitavog regiona, kao i da zajednički projekti na nivou lokalnih samouprava mogu mnogo da doprinesu opštem prosperitetu.
Vučević je naglasio da će Novi Sad maksimalno iskoristiti šansu za razvoj koju je dobio osvajanjem titula Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. godine, kao i da su efekti aktivnosti na tom polju već vidljivi.
Na sastanku je rečeno da "Američki kutak" u Novom Sadu ima važnu ulogu u kulturnoj razmeni i promovisanju pravih društvenih vrednosti, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.