Goati: Iznenadjujuća ostavka Saše Jankovića, bio aktivan i korektan opozicionar

Izvor: Beta, 17.Dec.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati: Iznenadjujuća ostavka Saše Jankovića, bio aktivan i korektan opozicionar

Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je večeras da je za njega iznenadjujuće da je Saša Janković, kao političar koji ima kredibilitet u opoziciji, odlučio da podnese ostavku na mesto predsednika Pokreta slobodnih gradjana i Gradjanskog bloka 381 i da se povuče iz aktivnog političkog života."U politici je, činilo mi se, dosta korektno nastupao i bio veoma, veoma aktivan. Meni je iznenadjenje da čovek, koji ima kredibilitet u opoziciji, odlučuje da napusti političku arenu", rekao je Goati agenciji Beta.Ocenio je da je Janković kao opozicionar bio veoma aktivan i korektan.Goati je podsetio da je Janković prethodno dobro obavljao funkciju zaštitnika gradjana.Saša Janković je ranije večeras objavio da se povlači sa mesta predsednika Pokreta slobodnih gradjana i Gradjanskog bloka 381 i iz aktivnog političkog života. On je naveo da to čini jer, kako je naveo, neće da deli ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji je oteo državu. "Osećam krivicu zbog nedostatka rezultata, što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah već Srbija opet kreće u krug", rekao je Janković.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pavićević: Sve više se polarizuje politička scena u Srbiji i sukobi postaju sve oštriji

Izvor: Beta, 18.Dec.2018, 16:12

Profesor na Fakultetu političkih nauka Beogradskog univerziteta Djordje Pavićević ocenio je danas da se sve više polarizuje i zaoštrava politička scena u Srbiji na dve strane i da sukobi postaju oštriji."Da li će moći da se situacija smiri i vrati u neku normalu - teško, mislim da je otišlo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.