Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gnjilane: Novi poruke mržnje prema Srbima

I u četvrtak ujutru su u Gnjilanu osvanule poruke "Ubij sve Srbe", "Ubij srpsko". Srbi koji žive u tom gradu kažu da im nije svejedno. A šef Kancelarije za zajednice Opštine Gnjilane Milivoje Živković za "Vesti" dodaje da su više puta pisani grafiti na srpskim objektima, ali da nikada do sada nisu bile poruke koje pozivaju na ubistvo.

Nove poruke mržnje prema Srbima, ispisane su dan pošto su u tom gradu i dalje nepoznati počinioci napisali grafite "Ubij Srbina", "Pobij >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sve Srbe" i "UČK" sa kukastim krstom i drugim uvredljivim sadržajem, a na lokalu koji je u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve u Gnjilanu, osvanuli su novi.

Poruke su napisane na ćevabdžinici "Sveti Nikola", koja se nalazi u ulici Stojadina Trajića i kojom se prolazi do crkve Sveti Nikola u tog gradu, na tezgi improvizovane pijace koja se nalazi ispred crkve, kao i na zidu kraj osnovne škole "Vuk Karadžić", koja se takođe nalazi pored crkve.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.