Izvor: Southeast European Times, 12.Maj.2010, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gnevni rumunski poljoprivrednici blokirali zgradu vlade

12/05/2010

BUKUREŠT, Rumunija -- Hiljade poljoprivrednika blokiralo je u utorak (11. maja) oblast oko zgrade vlade u Bukureštu, tražeći ostavku svih zvaničnika ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, zbog navodne nekompetentnosti. Demonstranti, koji su došli traktorima koje su parkirali ispred sedišta vlade, traže vladine subvencije za gorivo i za vodu za navodnjavanje, za koje kažu da kasne.

U međuvremenu u utorak, pet najvećih sindikata u zemlji saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << je da planiraju četvorodnevne proteste ispred zgrada vlade i predsedništva u Bukureštu. Oni demonstriraju protiv, kako sindikati to opisuju, "neprihvatljivih mera" koje su izradili vlada i MMF. Protesti počinju u četvrtak.

Džefri Frenks, šef misije MMF-a u Rumuniji, izjavio je u utorak da je Fond ponudio izbalansiranu kombinaciju mera za ostvarivanje fiskalnih ciljeva za 2010. godinu, dodajući da su rumunske vlasti te koje su se odlučile većinom za smanjenje troškova, a ne za povećanje poreza. (Kotidianul - 12/05/10; AP, Medijafaks - 11/05/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.