Gmail je dodao 6 novih AI funkcija koje bi trebalo da vam uštede vreme

Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jun.2023, 05:31

Gmail je dodao 6 novih AI funkcija koje bi trebalo da vam uštede vreme

Na ovogodišnjoj I/O konferenciji, Google je otkrio brojne načine na koje veštačka inteligencija postaje sve korisnija za svakodnevne korisnike. Među njima je i novi Gmail alat pod nazivom “Pomozi mi da napišem”, koji je sada dostupan korisnicima u okviru programa Workspace Labs. Ovaj alat je samo poslednji u nizu AI noviteta koje Gmail uvodi.
Prema rečima Čao Vanga, softverskog inženjera iz Gmail tima za inteligenciju, “Gmail ima dugu istoriju korišćenja moći veštačke inteligencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kako bi korisnicima olakšao sve aspekte rada sa emailom”, piše na zvaničnom blogu.
Pored “Pomozi mi da napišem” funkcije, Gmail nudi i druga AI pomagala. Evo šest najvažnijih:
Pomozi mi da napišem (Help me write) Ova funkcija koristi generativne AI modele kako bi kreirala kompletne email nacrte na osnovu jednostavnih uputa korisnika. Korisnik samo treba da klikne na ikonicu ‘Pomozi mi da napišem’ prilikom sastavljanja novog emaila, unese temu o kojoj želi da piše, a zatim klikne na ‘Create’. Alat će kreirati ceo predlog emaila na osnovu unete teme. Korisnik može zatim da izabere ‘Insert’ da ubaci predloženi nacrt u email ili da koristi opciju ‘Refine’ da napravi neke izmene.
Smart Compose Ova funkcija pruža predloge za pisanje emaila, odnosno predlaže konstrukciju rečenica koristeći hibridni model generacije jezika. Dovoljan je samo jedan klik na taster ‘Tab’ da se prihvati predlog i reči se automatski unesu u email bez potrebe da se kompletno ispišu.
Smart Reply Ova funkcija može generisati do tri moguća odgovora na email poruke koje primite. Potrebna su samo dva klika – da odaberete i pošaljete svoj odgovor.
Tabbed Inbox Ova funkcija koristi mašinsko učenje da klasifikuje dolazne emailove na osnovu različitih parametara, poput toga ko je poslao email. Na osnovu toga, poruke se automatski sortiraju u jedan od pet različitih delova inboxa: Primary, Promotions, Social, Updates i Forums.

Google
Summary Cards Kada dobijete email sa puno informacija, ali vam je potrebno samo par bitnih detalja, ‘Summary Cards’ ulazi u igru. Ova tehnologija automatski traži određene podatke iz dolaznih emailova kako bi razumela o kakvoj vrsti poruke je reč i koji su najvažniji detalji u njoj.
Nudging Ova funkcija koristi model mašinskog učenja da detektuje na koje emailove niste odgovorili i predvidi na koje od njih biste obično odgovorili. Nakon nekoliko dana, automatski će preneti poruku na vrh vašeg inboxa sa napomenom da ste je primili pre tri dana i pitanjem da li želite da odgovorite.
Sve ove funkcije čine Gmail jednim od vodećih alata u upotrebi veštačke inteligencije za poboljšanje korisničkog iskustva u elektronskoj pošti, ukazujući na budućnost u kojoj će AI sve više biti integrisan u našu svakodnevnu komunikaciju.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.