Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gluhaković: Jahorina i banje turistički potencijal Srpske

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković večeras je u Beogradu na promociji turističkih ponuda regiona, ukazao na banjski turistički potencijal Srpske, kao i na turističku ponudu Jahorine.

Gluhaković je otvorio "Beogradski manifest" - jedinstvenu platformu za promociju turističkih ponuda regiona, izrazio zadovoljstvo što je Republika Srpska zemlja partner ove, četvrte po redu, manifestacije.

On je pozvao posjetioce da dođu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kalemegdan gdje je predstavljeno bogatstvo Srpske, a potom i u Srpsku da bi se uvjerili u sve to, ali i u gostoprimstvo ljudi.

Gluhaković je istakao da su turistički radnici Srpske pripremili veoma ozbiljan nastup za sva tri dana trajanja manifestacije.

Prema njegovim riječima, ono što će biti prikazano u naredna tri dana donijeće pozitivne efekte za Republiku Srpsku.

"Posebno želim da naglasim da je naša olimpijska ljepotica Jahorina zabilježila izvanredan rezulat u zimskoj sezoni, a ovdje se predstavlja i za nastupajuću ljetnu sezonu", rekao je Gluhaković.

On je ukazao da Srpska sa ponosom može da kaže da ima i veliki potencijal u oblasti festivala, nacionalne parkove Kozaru i Sutjesku, kao i niz drugih turističkih destinacija, od Kostajnice do Trebinja.

"Želim da naglasim naš banjski potencijal i sve ono što zdrava sredina može da ponudi na ovim prostorima, a s ponosom mogu da kažem da je to Republika Srpska", rekao je Gluhaković.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je da je ovo prilika da se Srpska i njeni turistički potencijali predstave na najbolji mogući način.

On je ukazao na banjski turistički potencijal i na turističku ponudu Jahorine.

"Tu su svakako i drugi krajevi kao što su Hercegovina i grad Trebinje, grad Zvornik, opština Višegrad i sve ono što krasi Srpsku", rekao je Klokić.

Turistička ponuda Republike Srpske biće predstavljena uz podršku Turističke organizacije Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, čiji je direktor Mlađen Cicović prisustvovao otvaranju manifestacije.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se više od 60 učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije i Crne Gore, rekla je predstavnik "Beogradskog manifesta" LJiljana Vuković.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Srpska partner manifestacije i što će biti u prilici da prikaže destinacije kojima raspolaže.

"Beogradski manifest" je osmišljen tako da posjetiocima što vjernije prenese autentični duh, atmosferu, te kulturne i turističke vrijednosti učesnika.

Manifestacija, koja se održava na Kalemegdanu, trajaće do nedjelje, 27. maja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.