Glišić: Srbi su najobespravljeniji narod u ovom delu Evrope, opozicija kao Kurti hoće da vlada sa tri posto

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 23:07

Glišić: Srbi su najobespravljeniji narod u ovom delu Evrope, opozicija kao Kurti hoće da vlada sa tri posto

Glišić podseća da su Srbi progonjeni samo zato što su Srbi i poziva narod na KiM da se drži zajedno

Gostujući u emisiji “Hit tvit” na TV Pink, a povodom situacije na Kosovu i Metohiji koja se iz dana u dan pogoršava pod terorom Aljbina Kurtija koji sprovodi nad Srbima, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke poručio je da Međunarodna zajednica mora da se uozbilji i stane na put progonu Srba na KiM, jer su Srbi trenuno najobespravljeniji narod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovom delu Evrope i šire.

-Vlast na čelu sa Aljbinom Kurtijem potpuno je legitimizovala progon, ubistvo i nasilno preuzimanje vlasti… Ovi kojima su usta puna demokratije, tvituju, a iz Evrope ćute, posmatraju šta se dešava, a Srbi ne mogu više zulum da trpe. Videćemo šta će biti posle 1. juna, rekao je Glišić podsećajući na poruku predstavnika Srba sa KiM da će do tog roka sačekati da nasilje i represija koju režim u Prištini sprovodi na Srbima na KiM prestanu, a ako se to ne desi, da će biti prinuđeni da svoje “pravo na ostanak i opstanak brane svim mogućim sredstvima”.

i da zajedno sa državom Srbiijom donosi odluke.

-Verujem da im je toliko prekipelo, da ne mogu više nikoga ni da slušaju, verujem da su veoma odlučni da pokrenu akcije. Videćemo, ne želim da im svojim izjavama oko Kosova i Metohije otežam život dole na KiM. Pozivam ih da budu mirni i da se drže čvrsto. Ovo što je učinjeno sa farsom od izbora, da sa 3 odsto dođu na vlast, pa onda i naše pokondirene tikve misle da mogu da postanu vlast, hoće prelaznu vladu, šta njih briga za žrtve, neće izbore, jer kad mogu Aljbinovi, onda i ovi ovde mogu…, ocenio je Glišić.

On je dodao da je jasno sada na koga se opozicija ugleda, da onaj ko ima tri-četiri procenta podrške da postane vlast, mislivši na Aljbina Kurtija.

Glišić je dodao da je plan broj jedan, plan svih planova je da sačuvamo živote tih ljude dole, da prestane progon i ubijanje Srba na KiM, da prestane fizičko ugrožavanje, državno rukovodstvo čini sve da u razgovoru ssa međunarodnim faktorima, koji su ih i stvorili učini da ih obuzdaju.

-Čedo koje su izrodili… To se ne dešava preko noći, Amerika i Nemačka su priznale Kosovo kao državu, oni to smatraju potpuno nezavisnom državom, tako se ponašaju, stavili su tačku. Aleksandar Vučić je to ponovo vratio za sto da bi spasao živote tih ljudi dole, rekao je Glišić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.