Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glečeri se tope brže nego što su to naučnici mislili

Glečeri na Zemlji tope se zbog globalnog zagrevanja mnogo brže nego što su to ranije naučnici mislili, navodi se u najnovijoj studiji.

Glečeri svake godine izgube 369 milijardi tona snega ili leda, što je skoro polovina teritorije Severne Amerike.

Direktor svetkog centra za kontrolu glečera (World Glacier Monitoring Service) sa Univerziteta u Cirihu Mihael Cemp izjavio je da je nova studija do sada najobuhvatnije istraživenje o glečerima.

Prema toj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << studiji objavljenoj u najnovijem broju časopisa Nejčer (Nature), navodi se da su glečeri od 2013. godine izgubili oko 13 odsto ukupne mase.

Glečeri se tope pet puta više nego 60-ih godina, navodi se u studiji i dodaje da globalno zagrevanje planete utiče na povećanje nivoa mora zbog topljenja leda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.