Glazgov: Snouden student prorektor

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glazgov: Snouden student prorektor

Glazgov -- Bivši službenik američke NSA Edvard Snouden, koji je u privremenom azilu u Rusiji, izabran je za studenta prorektora Univerziteta u Glazgovu.

Snoudena je za to mesto predložila grupa studenata koji su rekli da imaju njegov pristanak za to, a pobedio je sva tri protivkandidata.

Ovo uglavnom simbolično mesto prorektora sa trogodišnjim mandatom podrazumeva zastupanje interesa studenata, a uspešan kandidat obično prisustvuje sastancima sa upravom i drugim vlastima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi AFP.

Studenti su u saopštenju naveli da su želeli da pokažu solidarnost sa Snoudenom i drugim uzbunjivačima, bez obzira na to gde se oni nalaze.

Među nekadašnjim studentima prorektorima na Univerzitetu u Glazgovu su Vini Mandela i Mordećai Vanunu, izraelski nuklearni tehničar koji je obelodanio tajni nuklearni program Izraela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.