Izvor: Southeast European Times, 04.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni tužilac Haškog tribunala Bramerc optužuje Zagreb da krije ključne dokaze o Operaciji Oluja

04/01/2009

ZAGREB, Hrvatska -- Glavni tužilac Haškog tribunala za ratne zločine Serž Bramerc izjavio je u petak (2. januar) da "neki ljudi" u Hrvatskoj namerno prikrivaju dokaze protiv trojice hrvatskih generala, Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka. Sva trojica se suočavaju sa haškom optužnicom koja ih tereti za navodno izvršenje ratnih zločina tokom ofanzive hrvatske vojske poznate kao Operacija Oluja 1995. godine. Imamo razloga da verujemo da neko skriva ključne >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << dokaze, rekao je Bramerc zagrebačkom dnevniku Večernji list. Više stotina srpskih civila izgubilo je život tokom Operacije Oluja koja je počela 4. avgusta 1995, a završena je ukidanjem samoproglašene Republike Srpske Krajine.

U međuvremenu, odeljenje hrvatske policije za borbu protiv korupcije podnelo je krivične prijave protiv 23 osobe, uključujući devet profesora, za korupciju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, javili su mediji u petak. Osumnjičeni su navodno primali mito od studenata u zamenu za bolje ocene na ispitima. (Radio Srbija, Blic - 03/01/09, Večernji list - 02/01/09, Rojters, HINA, BTA - 02/01/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.