Glavni odbor POKS izglasao svoje crvene linije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni odbor POKS izglasao svoje crvene linije

Glavni odbor POKS danas je na sednici za potpredsednika stranke izabrao Vojislava Mihailovića, diplomiranog pravnika, bivšeg gradonačelnika Beograda i unuka generala Dragoljuba Draže Mihailovića

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je danas sednicu Glavnog odbora u Kragujevcu.

Jednoglasno su usvojene sledeće odluke:

Pročitajte i:

1. Pokret obnove Kraljevine Srbije je vrlo snažno za ideju pristupanja Srbije Evropskoj uniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali nikako po svaku cenu, odnosno ne na uštrb vitalnih srpskih nacionalnih interesa. Naša crvena linija koju ne možemo preći je priznanje Kosova i Metohije, prihvatanje gašenja Republike Srpske i uvođenje sankcija Rusiji.

2. Pokret obnove Kraljevine Srbije insistira, da se pre potpisivanja pravnoobavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine, potpiše pravnoobavezujući sporazum između Beograda i Brisela, koji će garantovati da Evropska Unija, niti sada, niti bilo kada u budućnosti neće tražiti od Srbije, kao uslov ulaska u EU, da pređe ove crvene linije.

3. Pokret obnove Kraljevine Srbije poziva vlasti u Srbiji da ukinu nelegalnu, nelegitimnu i protivpravnu odluku iz 1945. godine, kojom je ukinuta monarhija i time omogući obnovu Kraljevine Srbije, kako bismo imali jaču pregovaračku poziciju sa Prištinom. Podsećamo da je prisajedinjenje Kosova i Metohije Kraljevini Srbiji, 1913. godine, bilo podržano od svih velikih sila, koje danas traže od Republike Srbije da se odrekne ove svoje svete zemlje. Kraljevina Srbija je vratila Kosovo i Metohiju i samo je Kraljevina Srbija može sačuvati.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.