Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavaš stigao na osiječki sud, uz jako osiguranje

Osuđenik za ratne zločine nad srpskim civilima, Branimir Glavaš danas je, uz pratnju jakih policijskih snaga, stigao iz mostarskog zatvora u Osijek, javili su hrvatski mediji.

Glavaš je u sud stigao u blindiranom automobilu.

On je oko 10 sati kod Slavonskog Šamca privremeno izručen Hrvatskoj da bi mogao da sudjelovati na ročištu na osječkom Općinskom sudu gde je za klevetu tužio gradonačelnika tog grada Ivana Vrkića pošto ga je početkom godine nazvao ratnim profiterom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Vrkića je tužila i Glavaševa stranka, Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje, jer je tu stranku optužio da priprema organizaciju nereda u Osijeku.

Prema izvješćima lokalnih medija, ispred suda okupilo se stotinak Glavševih simpatizera, kao i čelnici njegove stranke.

Privremeni dolazak u Hrvatsku poslije pet i po godina Glavašu je odobrilo Ministarstvo pravde BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavaš na sudu uz jako obezbeđenje i stotinak simpatizera

Izvor: Blic, 02.Okt.2014

Osuđenik za ratne zločine nad srpskim civilima, Branimir Glavaš danas je, uz pratnju jakih policijskih snaga, stigao iz mostarskog zatvora u Osijek, javili su hrvatski mediji...Glavaš je u sud stigao u blindiranom automobilu. On je oko 10 časova kod Slavonskog Šamca privremeno izručen Hrvatskoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.