Izvor: B92, 25.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasanje u sedam zatvora

Beograd -- RIK odlučio sinoć da se glasanje na predsedničkim izborima održi i u sedam okružnih zatvora gde ima manje od 100 zatvorenika.

Reč je o okružnim zatvorima u Negotinu, Kruševcu, Prokuplju, Kraljevu, Čačku, Užicu i Novom Pazaru. Troškovi za sprovođenje izbora u zatvorima u Srbiji biće utvrđeni na sledećoj sednici Republičke izborne komisije (RIK). Komisija je odobrila i otvaranje biračkih mesta u nekoliko naselja gde ima manje od 100 glasača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U Kolubarskom, Jablaničkom i Borskom okrugu biće otvoreno po jedno takvo biračko mesto, u Moravičkom okrugu tri, a u Zlatiborskom šest.

Na sednici je rečeno i da je komisija uputila pismo Ministarstvu za Kosovo i Metohiju u kojem je zatražila kontakt sa UNMIK-om i Kforom, kako bi se obezbedili uslovi za bezbedno glasanje na predsedničkim izborima, kao i bezbednost u transportu materijala za sprovođenje izbora.

RIK je saopštio i da Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore još nije uputilo zvaničnu notu o saglasnosti za sprovođenje izbora za predsednika Srbije u toj zemlji.

U Crnoj Gori za sada postoji samo usmena saglasnost za sprovođenje izbora, naveli su članovi RIK-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.